הלוואות חברתיות לעסקים
עסקים רבים, קטנים וגדולים כאחד, מחפשים אחר פתרונות המימון הנוחים והמשתלמים ביותר, שיעזרו להם להשקיע בעסק כך שיצמח ויתפתח. לצד ההלוואות המסורתיות מהבנקים ומגופי המימון החוץ בנקאיים ,מהן השאלות החשובות שאנחנו צריכים לשאול את עצמנו רגע לפני לקיחת הלוואה מהן השאלות הנפוצות שצריך לשאול לגבי הלוואות חברתיות לעסקים? מהו גובה הריבית הנדרשת לשלם? והאם יש אפשרות לתשלום פירעון מוקדם?ניתן לראות בשנים האחרונות טרנד פופולארי שהולך ותופס תאוצה – הלוואות חברתיות לעסקים
הלוואות לעסקים
אחד המאפיינים הבולטים של עולם העסקים הוא, הצורך בנזילות כספית גבוהה, שתאפשר להשקיע את הכסף באפיקים שיעזרו להביא לצמיחה והתפתחות של העסק. אמנם לכל עסק יש את מחזור ההכנסות השוטף והקבוע שלו, אך מכיוון שמדובר במחזור תנודתי, המשמש לרוב לתפעול השוטף של העסק, הרי שלא ניתן לסמוך עליו במקרה של הוצאות אחרות.
לפיכך, אחת הדרכים הנפוצות והמקובלות בתחום היא, פנייה לקבלת הלוואות מהבנקים המסורתיים או מגופי מימון חוץ בנקאיים, המעניקים לרוב הלוואה בתנאים נוחים וגמישים יותר. כיום, ניתן להצביע על אפשרות נוספת שהולכת והופכת לנפוצה ופופולארית במיוחד – הלוואות חברתיות.
מהן הלוואות חברתיות?
הלוואות חברתיות, המוכרות גם בשמן הלוואות המונים, הן הלוואות הניתנות בין עמיתים פרטיים, שמטרתו העיקרית היא לחסוך את מרווח הריביות הגדול שהבנקים וחברות המימון החוץ בנקאיות לוקחות במסגרת ההלוואות שהן מעניקות.
מדובר בפלטפורמה דיגיטלית מקוונת, המחברת בין העסקים המחפשים את ההלוואות לבין המלווים הפרטיים, כאשר המערכת הדיגיטלית מבצעת את הקישור בין המלווה ללווה וזאת על פי בדיקת איכות הלווה, דירוג האשראי ונתונים נוספים.
הלוואות חברתיות לעסקים – למי זה מתאים?
כפי שניתן להבין, הלוואות חברתיות לעסקים הן פלטפורמה דיגיטלית נוחה ומתקדמת, המתאימה במיוחד לבעלי עסקים המעוניינים לקבל הלוואה במסלול עוקף בנקים, ללא צורך בהצגת ביטחונות וערבים. הלוואה חברתית לעסקים תתאים גם לאלו המעוניינים לקבל את הכסף במהירות האפשרית אל חשבון הבנק שלהם (תוך שעות ספורות).
הלוואות חברתיות לעסקים – 3 דברים שכדאי לדעת
תחום ההלוואות החברתיות לעסקים הוא תחום די חדש בעולם ההלוואות ובכדי להבטיח שתחום זה ימשיך להתפתח ולצבור תאוצה, הפלטפורמות הדיגיטליות דרכן ניתן לבצע את תהליך ההלוואה החברתית, מבצעות בדיקות כלכליות ללווים ותהליכי סינון נוספים, לפני אישור הבקשה לקבלת ההלוואה.
במקרה של פיגורים בתשלומים וחובות לא משולמים, הרי שעומדת ללווה האפשרות לנקוט בצעדים משפטיים, בדומה לתהליכים המבוצעים במסגרת ההלוואות המסורתיות. המשמעות הנלוות לפיגורים בתשלומים היא שבעל העסק חוסם לעצמו את האפשרות לקבל פעם נוספת הלוואה חברתית.
-
מה הריבית? לא כל הצעה משתלמת
הריבית ללווים משתנה בין הגופים, בהתאם לסיכון דירוג האשראי של הלווה ולתקופת ההלוואה, והיא משתנה בין 3% ועד ל-13.5% בשנה. ההלוואות הן בריבית שנתית, חשוב מאוד לערך סקר שוק ולנהל משא ומתן להפחתת הריביות.
-
פרעון מוקדם – האפשרות להחזיר את ההלוואה לפני הזמן
רצוי לקחת הלוואות המאפשרות פירעון הלוואה מוקדם. פעולה זו תגרום לפחות תשלומים שצוברים ריבית, ובכך תספק לך הטבה והפסד למלווה. עמלת פירעון מוקדם, משמשת הגנה של המלווה. כדי למקסם את התועלת שלכם ולהפחית את הסיכון, עדיף לבחור בהלוואה ללא עמלת פירעון מוקדם, או בהלוואה חברתית לעסקים עם העמלה הנמוכה ביותר שניתן.
-
מהי עלות ההלוואה, וכמה אצטרך לשלם בנוסף לסכום שלקחתי ?
כדי לחשב את גובה ההלוואה, הריבית וההצמדה, עליכם לחשב כמה תעלה לכם ההלוואה והאם היא משתלמת. אם לא, חפשו הלוואה חברתית לעסקים עם תנאים טובים יותר. לצורך כך תוכלו להיעזר במחשבון הלוואה שלנו.
הלוואה חברתית עם חברה מקצועית ומנוסה בתחום
היות ומדובר בתחום חדש בעולם ההלוואות, כאשר פונים לקבלת הלוואה חברתית לעסקים, מומלץ יהיה להיעזר בשירותיה של חברה מקצועית ומנוסה בתחום, אשר תוודא כי מדובר בהלוואה בתנאים משתלמים ובעיקר, גובה הריבית וסך ההחזר החודשי.
לסיכום
בקשת הלוואה היא אחד הגורמים הנפוצים בתהליך ההתפתחות והצמיחה של עסקים רבים, הפונים לרוב אל הבנקים וגופי המימון החוץ בנקאיים. כיום, ניתן להצביע על טרנד חדש ההולך וצובר תאוצה – פלטפורמה דיגיטלית להלוואות חברתיות, המקשרות בין אנשים פרטיים לבעלי עסקים, ללא צורך בהצגת ביטחונות וערבים.