הלוואה בנקאית
יוקר המחייה והמציאות חסרת היציבות במדינה הפכו את הבקשה להלוואה לנחלתם של רבים. בעיקר נוכח משבר הקורונה, אנשים מצאו עצמם במצבים קשים שלא הכירו בעבר, מה שמוביל אותם לפנייה לבנקים במטרה לסיוע מידי. במאמר זה ננסה להבין את משמעותה של הלוואה בנקאית, ואת ההבדלים בינה לבין הלוואה חוץ בנקאית.
מהי הלוואה בנקאית?
הלוואה בנקאית, כשמה כן היא, הינה הלוואה הניתנת דרך הבנק המטפל במבקש ההלוואה או דרך בנק אחר. מדובר בהלוואה שאישורה וקבלתה לוקח זמן ממושך, וכרוך בהליך יסודי ומעמיק בו הבנק בוחן את יכולתו של מבקש ההלוואה לעמוד בתנאיה, בהתאם להיסטוריה הפיננסית שלו והכנסותיו.
תהליך הלוואה בנקאית
בראש ובראשונה, על מבקש ההלוואה להגיע לבנק ולמלא את המסמכים הדרושים והטפסים הרלוונטיים לבקשת ההלוואה. יש לצרף שלושת תלושי המשכורת האחרונים שמבקש ההלוואה קיבל ממקום עבודתו, וכן להוכיח שיש בבעלותו חסכונות ופיקדונות. לאחר בחינת הבנק את הנתונים שהוגשו לו הוא יעניק תשובה אם הוא מאשר או דוחה את הבקשה להלוואה בנקאית. הבנק יכול להציע ריבית נמוכה יחסית עם תנאים גמישים, ובלבד שקיבל ממבקש ההלוואה, נוסף על המסמכים ותלושי המשכורת, גם ערבים להלוואה.
מי לא עומד בתנאי ההלוואה?
לא כל אדם בעל הכנסה יקבל אישור ויהיה זכאי להלוואה בנקאית. מקרים בהם אדם יקבל סירוב מטעם הבנק שלו, וברוב המקרים גם בהלוואה חוץ בנקאית, הוא אם האדם מעוקל או עובר תהליך עיקול חשבון, או פושט רגל או אדם המצוי בהליך פשיטת רגל, שכן לא ניתן להבטיח שיעמוד בתנאי ההלוואה.
מה ההבדל בין הלוואה בנקאית לחוץ בנקאית?
ההבדלים בין הלוואה בנקאית להלוואה חוץ בנקאית נוגעים לתנאי הזכאות, אורך ההליכים וגובה הריבית. בהלוואה בנקאית תינתן הלוואה לאחר הליך ממושך של מילוי טפסים, הגשת תלושי משכורת וחתימת ערבים להלוואה, בעוד הלוואה חוץ בנקאית אמנם תגבה ריבית גבוהה יותר, אך ניתנת בקלות ואינה דורשת הגעה חוזרת לסניף כלשהו, אלא בצורה מקוונת ותוך מספר ימי עסקים בלבד.
מתי כדאי לקחת הלוואה?
הלוואה בנקאית, במידה ומאושרת, עשויה לשמש למגוון מטרות, חלקן דחופות וחלקן פחות:
- תשלום חובות וכיסויים- הריבית על מינוס בבנק היא מהגבוהות בשוק, ולכן כדאי להימנע ממצב כזה, ובמקרה כזה יהיה נכון לקחת הלוואה. ניתן לבצע את תשלום החובות בהוראת קבע ובתנאים הנוחים ביותר עבור מבקש ההלוואה, בהתאם לתקופת ההחזר בה הוא מסוגל לעמוד.
- רכישת נכס או שיפוץ- הלוואת משכנתא היא כמובן הנפוצה ביותר, והלוואה זו נפרסת לאורך תקופה ארוכה מאוד בריבית משתנה וקבועה, בהתאם לתמהיל המשכנתא שנבחר. כמו כן, ניתן לקחת הלוואה לצורך שיפוץ.
- הלוואה לצורך טיפולים רפואיים– הלוואה שנפוצה בעיקר עבור גמלאים הזקוקים לטיפולים רפואיים שאינם מסובסדים דרך קופת החולים.
ייעוץ בנקאי מומלץ
ישנם מקרים בהם אין מנוס מפנייה לבנק לצורך הלוואה בנקאית, אך חשוב להיוועץ ביועץ בנקאי מוסמך שיסייע לכם לקחת את ההחלטה המושכלת והנכונה ביותר, ואף לבנות את אופן ההחזר, גובה הריבית ומשך תקופת ההחזר בצורה הטובה ביותר עבורכם.